Yelling People (Wong Jerit)

Yelling People (Wong Jerit)

Een paar kleine dingen hebben we aan gesleuteld met deze song, het is een nummer van de tijd toen we nog thuis woonden. Met de band Nightbird hebben we geprobeerd om het nummer te realiseren. Ik heb altijd gedacht, wat mis ik eigenlijk in dit nummer, en misschien maar goed ook en dat ik het op een andere tijdstip opnieuw ben ingedoken…Ik dacht meer aan hoe we het nummer thuis speelden en onze ibu de geluiden nabootste van de  gamelan  en de kendangtrommels. Iets wat ze in haar dorp Brosot (Jogyakarta, onze familie), dit allemaal zo goed kunnen. Dan deed ze de bonang na en zong ze wa-rung-kli-ling !!..wa-rung-kli-ling !!
De warung kli-ling is een open wagen of open busje waar je boodschappen en eten kunt kopen. Een rijdende Toko dus. In Jogya (Brosot) komt er altijd een warung kli-ling naar een open plek gereden, een soort plein waar iedereen. Dan hoorde je de gongketels van de warung,  klang, klong ,kleng ,kling!! En dan riepen ze waruuuuung! warung dataaaang!! Dan liepen de mensen allemaal naar het plein toe. Dan begonnen de kendangtrommels , toeng! tang,tang, toeng!! Kun je nagaan en ibu zong dat altijd zo vroeger met ons , als we met zijn drieen de Javaanse dans huppelden.

Ik dacht bij mezelf, dit ga ik gebruiken in het nummer Yelling People!! Zo is het nummer eigenlijk met een heel ander intro ontstaan. Het intro begint met kendangtrommels. Op het plein daar in Jogya, waren de geluiden van de lachende en schreeuwende mensen soms harder dan de trommels. Het gelach en het geschreeuw overheerste en daar gaat het lied over. “Yelling People (Wong Jerit)” heeft voor mij door de warme herinnering en de gedachte van toen met Ibu een mooie comeback gekregen…

Terima kasi Ibu voor onze herinnering!!

 

Share:

Leave a Reply

© Copyright 2017 - 2017 | Webdesign by Exalted ICT | All Rights Reserved