This New Life (Urip Anyar Iki)

This New Life (Urip Anyar Iki)

Het ontstaan van het nummer “This New Life” was eigenlijk al voordat we met Nightbird begonnen waren. We zaten toen allebei in het leger omstreeks 1976/1977. Henry had nog geen rijbewijs (toen al een studentje), dus reed hij altijd met mijn rijbewijs op zak. Dat is zo’n voordeel als je tweeling bent, toch ? Zijn basgitaar en combo versterker moest altijd mee, wisselend haalden we elkaar op.

Ik zat in het Havelte gelegerd en hij in Meppel. (vlakbij ) Op die leeftijd had ik van die meiden die dan meteen graag willen binden en ging het soms (regelmatig dus) niet zo tof, en ging het weleens uit, en onderweg peste Henry mij met het zingen van dit nummer “new life again with you” en het ging dan alleen maar om de coupletten. En  wanneer Henry in de blues zat dan zong ik het pestend…Hihihi!! Dit is een van de vele tweeling geheimen, die ik van hem mis.. Ach!

Die tweeling geheimen van ons, dat waren er best wel veel, hihihi!.. Dit nummer is nu zo goed gearrangeerd, mede door Sacha, en natuurlijk heel goed door Kaoru gezongen met het gevoel van toendertijd, over wat we met elkaar als tweelingbroers deelden…

Bedjo , Aku sering memikirkan kamu…
(Bedjo, mijn gedachten zijn altijd bij jou…)

Share:

Leave a Reply

© Copyright 2017 - 2017 | Webdesign by Exalted ICT | All Rights Reserved