Something We Made

untung-something-we-made-album
12/08/2017
Untung
SOUNDFLOW Records
Producer: SOUNDFLOW & Untung
Number of discs: 1

Something We Made (Soko Kita Digawe)

UNTUNG (Frederik van Tienen) maakt muziek die het best omschreven kan worden als een fusie tussen de rijke indonesche en de westerse cultuur.

Hij deed hiervoor zijn inspiratie op tijdens zijn reis in zijn geboorteland Indonesie in 2004 . Reizend van Oost-naar West-Java bezocht hij zijn familie, en begon hij zijn zoektocht naar zijn roots en naar de Indonesische cultuur. Weer terug in zijn muziekkamer en toen nog wonende in Dordrecht heeft hij zijn oorspronkelijke westerse composities in de stijl van de rijke Indonesische cultuur gearrangeerd.

Dit vormde de verwezenlijking van een lang gekoesterde droom. De voortzetting van zijn eigen opgerichte fusion gamelan orkest, die genoemd werd naar de Indonesische naam van Frederik: UNTUNG

Met het album “Something We Made” geeft UNTUNG een unieke wending aan de fusie van de twee culturen. Door het verder uitdiepen van de instrumenten die worden gebruikt in de gamelan en het samenvoegen van de muziek stijlen funk, rock, jazz en latin, onstaat de nieuwe sound van UNTUNG.

Over UNTUNG – De Kumpulan Band

De band UNTUNG is een voortzetting van de band Bedjô met eigen oorspronkelijke composities. De Gamelan wordt verweven met de westerse stijlen funk, rock, jazz en latin tot een unieke eigen sound.

De leden van het Fusion en Gamelan orkest UNTUNG zijn:

  • Frederik van Tienen (Untung)_____Zang, bonang, Saron,kendang,slagwerk.
  • Gaston Brouwer (kakang kecil) _____Zang, percussie, kendang.
  • Roy Rhemrev (Oyke)_____Zang, bass, lichte percussie.
  • Sacha Lapré_____piano, keyboards, percussie.
  • Bas van de Booren (Double B)_____gitaar, lichte percussie.

Over de Gamelan

Op het album word we naast drums, bas, gitaar, toetsen en percussie gespeeld op authentieke Indonesische instrumenten, zoals:

  • Bonang – Indonesische metallofoon met 8 bronzen, liggende, gongketels die op koorden rusten in een houten raam. Ze zijn gestemd in een diatonische toonladder en worden bespeeld met een hamer met rood touw aan de uiteinden. De Bonang is een vast onderdeel van een Gamelanorkest.
  • Saron – Indonesische metallofoon met 6 bronzen of ijzeren toetsen, die door de rechterhand met een houten hamer worden bespeeld terwijl de linkerhand de toetsen dempt. De saron is een vast onderdeel van een Gamelanorkest en volgt daarin de basismelodie.
  • Kendang – dubbelzijdige Javaanse handtrommel, gemaakt van het hout van een jackfruitboom en bespannen met geiten- of koeienhuid. Deze trommel vervult de leidersrol in een Gamelanorkest.

UNTUNG is dus een mix van sfeer, beweging en cultuur. Het verrassings element zit in de fusie tussen westerse en Oosterse invloeden. De geluiden van de GAMELAN instrumentarium worden verweven met JAZZ, FUSION, POP, ROCK, SOUL, SWINGBEAT & DANCE.

En nu luisteren (Lan saiki padha rungokna)

Over de Muziek (Blog)

Something We made

Yelling People

This New Life

Mama You Make Me What I Am

Don’t Lose It

 

Share:
© Copyright 2017 - 2017 | Webdesign by Exalted ICT | All Rights Reserved